PALMU ryPalajärven musiikkiyhdistys

Huhmarnummen kouluPihtisillantie 303, Huhmari

Musiikkileikkikoulu
tiistaisin

Kaikille avoin musiikkileikkikoulu jakautuu kahteen ryhmään. 2½–4-vuotiaat kokoontuvat klo 17.45–18.30 leikkiryhmissä, joissa tutustutaan musiikkiin soittamisen (rytmisoittimet, ksylofonipalat), laulamisen, lorujen, musiikkiliikunnan ja kuvaamataidon avulla. 5–6-vuotiaiden ryhmissä klo 18.30–19.15 keskitytään edellisten lisäksi 5-kielisen kanteleen soittoon.

90 €/lukukausi

Musiikkikoulu
arkipäivisin

Musiikkikoulun opintoihin sisältyy musiikkivalmennuksen tai -taidon tunti, henkilökohtainen soittotunti sekä orkesterisoitto toisesta opiskeluvuodesta alkaen. Soittotunnin pituus päätetään yhdessä opettajan kanssa ja opintojen alkuvaiheessa se on yleensä 30 min. Pelkkä musiikkitaidon tai instrumentin opiskelu on myös mahdollista.

30 min soittotunti 455 €/lukukausi
45 min soittotunti 540 €/lukukausi
sivuaine 30 min 315 €/lukukausi
sivuaine 45 min 390 €/lukukausi

pelkkä 30 min soittotunti 400 €/lukukausi
pelkkä 45 min soittotunti 500 €/lukukausi
pelkkä musiikkitaito 90 €/lukukausi

Piano
maanantaisin–torstaisin

Pianonsoiton yleisin aloitusikä on 7–10 vuotta, mutta sen voi aloittaa jo ennen kouluikää. Pianon ohjelmisto on laaja klassisesta musiikista kevyempään. Pianolla opetellaan myös säestämistä sointumerkeistä. Piano maksaa uutena 4000 € ylöspäin ja käytettyjä on tarjolla noin 500 € alkaen. Aloitussoittimeksi sopii myös ns. sähköpiano, jossa on kosketuksen tunnistus. Niiden hinnat ovat 500 € ylöspäin.

Viulu
maanantaisin

Viulunsoiton voi aloittaa alle kouluikäisenä. Viulun kirkas ja kaunis ääni taipuu hyvin monenlaiseen musiikkiin. Viulupaketteja, joihin kuuluu viulu, jousi ja kotelo saa musiikkiliikkeistä jo muutamalla sadalla eurolla.

Huilu
maanantaisin–torstaisin

Huilunsoiton voi aloittaa 7–vuotiaana. Pienillä oppilailla käytetään käyrää suukappaletta huilun rungossa ulottuvuutta helpottamaan. Huilulla soitetaan monipuolista musiikkia klassisesta kevyeen taitojen karttuessa. Aloittelijan huilun, joka usein sisältää molemmat suukappaleet, saa 300–500 €. Käytettyjä saattaa saada edullisemmin.

Sello
maanantaisin ja keskiviikkoisin

Selloja on eri kokoisia, joten soittamisen voi aloittaa jo ennen kouluikää. Tyypillisin aloitusikä on 7–10 vuotta. Sello taipuu nykyisin monenlaiseen musiikkiin klassisesta aina raskaampaan rokkiin. Oppilassoittimia saa uutena noin 1000 € hintaan, johon kuuluu sello, jousi ja kantopussi. Käytettyjä selloja saa edullisemminkin, noin 400 € ylöspäin.

Saksofoni
maanantaisin

Saksofoninsoittajan tulisi jaksaa kannatella noin 2,5 kilon painoista soitinta, joten suositeltu aloitusikä on 10 vuotta. Saksofonin ohjelmisto on laaja painottuen kevyempään musiikkiin, klassista unohtamatta. Uusi saksofoni maksaa 700–1000 €. Käytettyjä löytyy helposti ja isoimmat musiikkiliikkeet myös vuokraavat soittimia.

Kitara
keskiviikkoisin

Akustisen kitaran yleinen aloitusikä on 7–10 vuotta. Kitaran koko kasvaa soittajan mukana. Kitaran ohjelmisto on laaja ja sooloteosten lisäksi opetellaan säestämistä sointumerkeistä. Aloittelijoiden kitaran saa 100–200 eurolla.